Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'ala_hidetitle_class' not found or invalid function name in /home/4/u/us-travel/www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 289
class="post">

Den Store Musikkreisen 2020


En herlig musikkrundreise i USA, til New Orleans, Lafayette, Indianola, Clarksdale og Memphis.

Fredag 24. april til 3. mai 2020

Bli med på en fantastisk rundreise i musikkens USA – med festivaler i både New Orleans og Memphis og et besøk i bluesens vugge – staten Mississippi!
Gå i fotsporene til Louis Armstrong, BB King og Elvis når vi blant annet besøker Sun Studios, BB King-museet og Graceland, samt noen av de mest legendariske jazz- og bluesklubbene på Bourbon Street og Frenchmans Street i New Orleans og Beale Street i Memphis.

Vi tar deg med på den aller største musikkfestivalen i New Orleans: Jazz & Heritage Festival og den største bluesfestivalen i Memphis: Beale Street Music Festival.

I tillegg besøker vi kjente blues-steder i Mississippi som Clarksdale og Indianola. Her blir det herlig musikk fra morgen til kveld når vi opplever noen av de aller viktigste inspirasjonskildene for utviklingen av dagens musikk!


PROGRAMMET DAG FOR DAG

Vi inkluderer ikke flybilletten i turpakken.
Det er billige og bra flyløsninger å finne, og kanskje du ønsker fleksibilitet i form av noen ekstra dager i forkant eller i etterkant av selve turen.
Ta gjerne kontakt hvis du ønsker hjelp til å finne flyløsninger.

Dag 1: Oslo – New Orleans
Det er individuell reise til New Orleans. Vi møtes på hotellet vårt om kvelden for å starte den store opplevelsen som ligger foran oss. Hotellet vårt i 3 dager er det helt nyoppussede The Magnolia Hotel som har en meget bra beliggenhet i byen. (heter nå Royal Crescent Hotel).

Dag 2: New Orleans
Etter frokost tar vi en liten rundtur I Den Franske Kvartalet før bussen tar oss til New Orleans Jazz & Heritage Festival. Festivalområdet er åpent fra ca kl. 11.00, og vi har inkludert inngangsbilletter til festivalen i to dager. Selv om programmet for neste år enda ikke er klart, vet vi at det blir en unik opplevelse. Det er 13 scener på området og hovedscenen har plass til 70.000 tilskuere. Kl.19 er det alltid slutt på selve festivalen, men hele byen står på hodet, og det er ikke vanskelig å finne musikksteder. Ta turen til Frenchmans Street for den beste musikken!
Dagens måltid: frokost

Dag 3: New Orleans
Hele dagen skal vi være på Jazz & Heritage Festival. Festivalen ble første gang arrangert i 1970 og den har status som den viktigste musikkfestivalen i hele USA. Mer enn 300.000 mennesker er innom festivalen, som byr på ledende artister innen mange ulike sjangere. I 2019 opplevde vi artister som Santana, Earth Wind & Fire, Chaka Khan og Doobie Brothers blant de mange som spilte på festivalen.
Dagens måltid: frokost

Her kan du finne artistene på årets Jazz & Heritage Festival: http://www.nojazzfest.com/home (lineup’en kommer først i mars 2020)

Dag 4: New Orleans – Indianola
Vi setter kursen nordover og inn i staten Mississippi. Vi besøker fødestedet til en av bluesens absolutt største karakterer: Robert Johnson i Hazelhurst  og tar turen innom Blue Front Café i Bentonia før vi kommer til Indianola, en liten by med ca 8.000 innbyggere. Vi sjekker vi inn på hotellet vårt for en natt: Quality Inn Blues Traveller, og kvelden er fri til egen disposisjon.
Dagens måltid: frokost

Dag 5:  Indianola – Clarksdale
Indianola er mest kjent som byen der blueslegenden BB King startet sin musikk-karriere, og her finner vi også BB King Museum som vi besøker. Etter hans død er dette museet et “must” for alle blues-elskere! Deretter setter vi kursen til Leland der vi besøker Highway 61 Blues Museum, før vi reiser nordover mot Clarksdale, vennskapsbyen til Notodden. Her skal vi bo 2 netter på et av USA’s 10 mest spesielle hotel: Shack Up Inn. Om kvelden blir det live musikk på en av de mange juke joints i Clarksdale.
Dagens måltid: frokost

Dag 6: Clarksdale
I løpet av de siste årene er Clarksdale blitt det viktigste stedet for blueselskere verden over. Vi har hele dagen til disposisjon her og i områdene rundt. Vi besøker Delta Blues Museum for å oppleve historien bak musikken og blueslegendene, og blueshistoriske steder. En lunch på Ground Zero Blues Club er «et must», og selvfølgelig et besøk hos Norgesvennen Stan Street of munnspilleren Deak Harp. Og såklart mere musikk om kvelden!

Dag 7: Clarksdale – Memphis
Etter frokost setter vi kursen nordover og til Memphis, Tennessee. Først besøker vi Graceland, hjemmet til The King of Rock n’Roll: Elvis Presley. Det er inkludert omvisning i selve huset med en rekke Elvis-effekter og bilder/film fra hans karrierer. Vi besøker også selve gravstedet og tillegg kan du oppleve en stor samling av hans mange biler og andre utstillinger.
Herfra reiser vi til Sun Studios, platestudioet til Sam Philips, der Rocken ble født! Vi får en flott omvisning her før vi sjekker inn på hotellet vårt for 3 netter; SpringHill Suites, som ligger meget sentralt på hovedgaten i Memphis. Kvelden er fri til egen disposisjon, og det er helt naturlig å ta turen til byens musikkgate – Beale Street.

Dag 8: Memphis
Formiddagen er fri til egen disposisjon og et anbefalt besøk er til National Civil Rights Museum. Om ettermiddagen åpner Beale Street Music Festival, som arrangeres i Tom Lee Park helt nede ved Mississippi-elven. Vi har inkludert inngangsbillett til festivalen i 2 dager. På de 5 scenene fikk vi i 2019 oppleve artister som The Killers, Gary Clark Jr, William Bell, Dave Matthews Band og Kingfish.
Lineup for 2020 komnmer rundt februar/mars, sjekk: http://memphisinmay.org/events/beale-street-music-festival/line-up
Dagens måltid: frokost

Dag 9: Memphis
I dag er det festival for “alle penga”, og på Beale Street ligger også bluesklubber og platebutikker tett i tett, så det er absolutt mulig å oppleve sjeldent mye og bra musikk denne dagen.
Dagens måltid: frokost

Dag 10: Memphis – Oslo
Om formiddagen sjekker vi ut fra hotellet vårt og reiser til flyplassen for å starte hjemreisen.
 Eventuelt kan du utvide oppholdet I Memphis, for denne uken arrangeres Blues Music Awards her!
Individuell hjemreise til Norge.
Dagens måltid: frokost

Dag 11: Oslo
Individuell ankomst til Norge

Pris pr person for landarrangement  Kr.  22 760,- (basert på dobbeltrom)
Enkeltromstillegg for landarrangement: Kr. 9 200,-

Pris pr person for landarrangement og flybilletter  Kr.  29 260,- (basert på dobbeltrom)
Enkeltromstillegg: Kr. 9 200,-

NB: Prisen er basert på dollarkurs pr. 30. Juli 2019, og kan variere frem til avreise!
Min. antall for gjennomføring er 20 personer.

MELD DEG PÅ I DAG!

Teknisk arrangør på vår reise: Reisecompaniet AS, Kongensgate 2A, 3210 – Sandefjord Print